Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarskytte


 

HPSS verkar för att hjälpa intresserade att bli duktiga skyttar som kan representera föreningen på tävlingar land och rike runt (och vem vet - det kanske finns någon blivande OS-skytt som vill lära sig allt om sporten skytte och som om några år kan ge Ragnar Skanåker en match...).

 

Pistolskytte är en sport som ställer krav på utövaren att kunna kombinera koncentration med skyttekunskap. Därför börjar allt nybörjarskytte inom pistol hos HPSS med luftpistolskytte. Skjutteknik är detsamma som för krut men miljön är lugnare i och med att vi skjuter inomhus på föreningens luftpistolbana - här blir man inte störd av sol, vind, vatten, värme eller kyla, man kan kort och gott koncentrera sig på att göra noggranna avfyringar och att ha blicken på kornet.

 

Efter att ha deltagit i luftpistolskyttet genomgår man en utbildning för Pistolskyttekortet. Detta är en utbildning som är obligatorisk för att delta i externa tävlingar. Inom HPSS är denna utbildning en förutsättning för att få ta steget till krutskytte. Pistolskyttekorts-utbildningen avslutas med ett skriftligt prov och uppskjutning för Bronsmärke.

 

Uppdaterad: 14 AUG 2012 11:23 Skribent: Susanne Johansson

     

 

 Bildresultat för mincon

www.mincon.nu

 

 

 

 

 

Postadress:
Härryda Pistol och Sportskyttar - Skyttesport
Härryda pistol och sportskyttar, Klintevägen 10
43891 Landvetter

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information